Antrenorul lui Răzvan Marin la Standard Liege, Sa Pinto, acceptă cu greu suspendarea primită după "circul" făcut la meciul câştigat cu Anderlecht (1-0), în Cupa Belgiei, spunând că se va plânge Regelui Philippe al Belgiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 29 noiembrie, portughezul a fost vizat de un pahar de bere aruncat din tribună, după ce echipa lui a înscris pe Stadionul Constant Vanden Stock. Deşi "proiectilul" nu şi-a atins ţinta şi a căzut la picioarele tehnicianului, Sa Pinto s-a prăbuşit pe teren, a refuzat să se ridice şi a cerut întreruperea partidei. Arbitrul Luc Wouters nu a fost impresionat şi l-a trimis în tribună pe antrenorul oaspeţilor. După această decizie, Sa Pinto a făcut o criză de nervi ţipând şi gesticulând la arbitru şi fiind cu greu scos de pe teren.

"Plonjonul anului", aşa a caracterizat antrenorul lui Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck, căderea teatrală a omologului său de la Standard. Iar comisia de disciplină a federaţiei l-a suspendat două săptămâni (în care a pierdut trei meciuri) şi amendat cu 1.000 de euro pe Sa Pinto.

Portughezul nu a acceptat niciun moment suspendarea primită şi, după expirarea acesteia, s-a dezlănţuit în faţa presei, afirmând ironic că o să-i scrie regelui

"Nu meritam această sancţiune. Nu a fost corectă. Este incredibil că într-o ţară civilizată pe care o iubesc mult, o comisie ia o astfel de decizie. Nu am mai văzut aşa ceva în lumea fotbalului şi se fac treizeci de ani de când fac parte din ea. Istoria mea disciplinară în această ţară este următoarea: o cursă spre jucătorii mei care au marcat în ultimul minut (n.r. - împotriva formaţiei Lokeren) şi un pahar de bere aruncat către mine. Asta este tot. Dar trebuie să accept? Cred că îi voi trimite o scrisoare Regelui Philippe... Ah, da, el nu are prea multă putere pentru că e o monarhie constituţională. Deci trebuie să accept sancţiunea. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă arbitrul ar fi fost atins de acel pahar de bere. L-ar fi suspendat trei meciuri? Dacă se aruncă de la o fereastră un pahar de bere către un poliţist, va face el zece zile de închisoare şi i se va interzice orie contact cu familia lui? Eu m-am simţit ca un prizonier pentru că nu puteam să comunic cu echipa mea în timpul meciurilor", a declarat Sa Pinto, potrivit dhnet.be.

El va reveni pe bancă la meciul de astăzi, cu Sint-Truidense, de pe teren propriu, în etapa a XX-a a campionatului belgian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.