Naţionala de rugby a României va debuta în data de 4 februarie în noul sezon al Rugby Europe Championship, urmând să întâlnească, în deplasare, Polonia. Stejarii abordează competiţia cu un staff tehnic nou, alături de antrenorul principal, francezul David Gérard, urmând să se se afle un englez, un georgian, trei francezi şi patru români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antrenor principal al Stejarilor, anunţat oficial în această postură în urmă cu o săptămână, David Gérard, va avea în staff tehnicieni cu care a mai colaborat până acum.

Astfel, antrenorul care se va ocupa de treisferturi şi faza de atac este Jonathan Edward Brooks Callard (57 ani), fost internaţional englez care a evoluat pe postul de fundaş pentru echipa Angliei şi pentru Bath, în prezent antrenor la Academia de rugby a Federaţiei Engleze şi antrenor al jocului cu piciorul la Bath.

Antrenorul pachetului de înaintare va fi georgianul Simon Maisuradze (37 ani), cel care antrenează acum echipa campioană a României, CS Dinamo. El s-a alăturat staff-ului buldogilor în luna mai a acestui an.

Raphaël Saint-André (52 ani), fratele mai mic al lui Phillipe Saint-André, va fi antrenor asistent cu treisferturile. Acesta a mai lucrat cu echipa naţională a Ungariei, în calitate de consultant tehnic şi cu echipa Rusiei, în calitate de antrenor. De asemenea, a fost antrenorul de treisferturi al cluburilor Lyon şi Dax.

În ceea ce priveşte pregătirea fizică, de aceasta se vor ocupa doi francezi, Michaël Dallery şi Paul Céré-Labourdette, ambii făcând parte în ultimii ani din staff-ul tehnic al Portugaliei, şi fostul Stejar, Daniel Carpo.

"Este un nou început, nu doar de an sau de competiţie, dar şi al unui ciclu de calificare la Cupa Mondială din Australia, din 2027, acesta fiind obiectivul cu care pornim la drum. I-am văzut la lucru, dacă putem spune aşa, pe antrenorii care vor conduce echipa României, ştim ce rezultate au obţinut, ce schimbări au făcut în jocul şi mentalitatea jucătorilor cu care au lucrat şi ne dorim să reuşească să poată face aceste lucruri şi la nivelul Stejarilor. Suntem încrezători în capacitatea tuturor celor implicaţi, fie că sunt jucători, fie că sunt antrenori, că vor putea să aducă rezultate bune în rugbyul românesc, rezultate de care avem atât de mare nevoie, pentru iubitorii acestui sport, dar şi pentru generaţiile care cresc", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Staff-ul României:
David Gérard - antrenor principal
Jonathan Edward Brooks Callard - antrenor cu treisferturile (troacari) şi atac
Simon Maisuradze - antrenor cu înaintarea
Raphaël Francois Saint-André - antrenor asistent cu treisferturile şi îndemânare (skills)
Michaël Dallery - antrenor principal cu pregătirea fizică
Paul Cere-Labourdette - antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
Daniel Carpo - antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic
Marius Tudosi – kinetoterapeut
David Popa - analist video

Naţionala de rugby a României va participa în 2024 la Rugby Europe Championship, unde se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia. Stejarii vor debuta în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie şi cu Portugalia, pe 17 februarie. După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie şi finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos.

În ediţia trecută a competiţiei, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.