Jucătorii din cadrul Turneului celor Şase Naţiuni vor purta proteze "inteligente", au anunţat vineri organizatorii competiţiei. Scopul este de a îmbunătăţi gestionarea leziunilor la nivelul capului, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii vor fi echipaţi cu proteze personalizate care vor transmite alerte în timpul jocului către echipa medicală pentru a le anunţa dacă este necesară o evaluare pe teren. ""Six Nations", uniunile şi federaţiile sale se concentrează pe un angajament pe întreg jocul pentru a acorda prioritate şi a inova în domeniul sănătăţii jucătorilor", a declarat Julie Paterson, director de rugby la Six Nations Rugby.

"(Este vorba despre) a ne asigura că folosim cele mai noi tehnologii şi că ne îmbunătăţim procesele acolo unde este necesar pentru a proteja jucătorii." Protezele vor fi purtate atât la antrenamente, cât şi la meciuri, pe toată durata introducerii lor experimentale.

Turneul celor Şase Naţiuni va avea loc în perioada 2 februarie - 16 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.