Pilierul italian Ivan Remer a fost suspendat vineri, până la finalul sezonului, de către Federaţia Italiană de Rugby (FIR), după ce a oferit o banană putredă, de „Secret Santa”, unui coechipier de origine africană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ivan Remer (24 de ani) este jucător la Benetton Treviso şi în naţionala Italiei. El va fi suspendat până la 30 iunie 2023 şi nu va face apel la această sancţiune, a anunţat FIR într-un comunicat dat publicităţii.

În acelaşi comunicat, FIR a precizat că în procesul de analiză al sancţiunii pe care urma să o aplice lui Ivan Nemer, Federaţia „a luat în considerare dorinţa jucătorului de a face lumină deplină asupra a ceea ce s-a întâmplat, scuzele prezentate coechipierului său, recunoaşterea perturbării cauzate de comportamentul său imaginii francizei Benetton Rugby, rugby-ul italian şi jocului de rugby în general, precum şi comportamentul exemplar menţinut mereu de sportiv pe teren şi în afara lui de-a lungul carierei sale”.

 „Rasismul nu a jucat niciodată şi nici nu va juca vreun rol în viaţa mea, aşa cum nu ar trebui să joace niciun rol în viaţa niciunuia dintre noi (...) Vin dintr-o ţară multiculturală precum Argentina, unde culturile s-au amestecat de mai mult de un secol”, a amintit Nemer, citat în comunicatul de presă.

Miercuri, 21 decembrie 2022, internaţionalul italian Cherif Traore, născut în Guinea, a dezvăluit, pe contul său de Instagram, că a fost victima unei glume rasiste în timpul unei petreceri ”Secret Santa” organizată de clubul său, Benetton. El a primit o banană putredă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.