Internaţionalul italian de rugby Cherif Traore a dezvaluit miercuri, pe contul său de Instagram, că a fost victima unei glume rasiste în timpul unei petreceri ”Secret Santa” organizată de clubul său, Benetton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cherif Traore a primit o banană putredă, iar internaţionalul italian explică faptul care l-a durut cel mai mult: reacţia mai multor coechipieri, care au izbucnit în râs „de parcă totul ar fi fost normal”.

Traore a explicat de ce a decis să povestească întâmplarea în social media. "Pentru a mă asigura că episoadele de genul acesta nu se mai repetă”. Într-o postare ştearsă ulterior, Traore afirmă: "Sunt obişnuit  sau a trebuit să mă obişnuiesc să nu am o reacţie nepotrivită atunci când aud glume rasiste, dar întâmplarea de marţi a fost una diferită. În afara Italiei un asemenea gest ar fi sever condamnat. Din fericire, prietenii, în special cei străini, au încercat să mă susţină. Nu am putut închide un ochi toată noaptea, pentru că la acest Secret Santa au participat tineri din medii diferite, iar eu sper că expeditorul „cadoului” va învăţa o lecţie”.

Clubul Benetton a publicat un comunciat în care îl sprjină pe Traore. „Benetton doreşte să reitereze că a condamnat întotdeauna în cei mai fermi termeni orice expresie de rasism şi/sau formă de discriminare. Nu face parte din cultura noastră şi nu reprezintă identitatea şi valorile noastre. Întotdeauna am dovedit-o prin fapte, nu doar prin cuvinte. Comportamentul similar nu are nicio legătură cu sportul şi în faţa unor episoade de genul acesta, Benetton va fi mereu de partea respectului pentru oameni, cultura, etnia, credinţa şi demnitatea lor”, scrie în comunicatul dat publicităţii de gruparea din Treviso.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.