Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, vineri, că va testa, anul viitor, întâlniri de două zile în grupele zonale ale Cupei Davis, cu meciuri care să se dispute după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform acestui proiect, în prima zi se vor juca două partide de simplu şi cea de dublu, iar în cea de-a doua zi ultimele două meciuri de simplu, toate după sistemul cel mai bun din două seturi.

Deocamdată, formatul Grupei Mondiale a competiţiei va rămâne aproape neschimbat, cu întâlniri de trei zile şi partide după sistemul cel mai bun din cinci seturi.

De asemenea, loturile echipelor au fost mărite de la patru la cinci jucători, pentru a oferi o flexibilitate mai mare în alegerea tenismenilor. Dacă o echipă îşi asigură victoria după patru meciuri al cincilea nu se mai dispută, iar dacă are avantaj de 3-0, se va juca doar un al patrulea meci, după sistemul cel mai bun din trei seturi. Aceste ultime schimbări vizează atât Grupa Mondială, cât şi grupele zonale.

România face parte din Grupa I a Zonei Europa/Africa şi are nevoie de o victorie în Israel, între 29 şi 29 octombrie, pentru a rămâne în acest eşalon. Dacă vor reuşi menţinerea, tenismenii tricolori vor experimenta noul format, pe teren propriu, în 2-3 februarie 2018, cu Africa de Sud. În caz contrar, îl vor încerca în Grupa II a Zonei Europa/Africa, în 3-4 februarie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.