Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Trier, reprezentativa Sloveniei, scor 31-28 (14-14), în cea de-a doua partidă din grupa A a Campionatului Mondial din Germania, şi este lider, cu 4 puncte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de fani români au încurajat tricolorele în disputa cu Slovenia, care în ziua precedentă învinsese Franţa şi era văzută, pe bună dreptate sau nu, ca o ”sperietoare”. A şi fost în primele 25 de minute, vedeta ei, Ana Gros având 8 goluri marcate până la pauză, în condiţiile în care marcase 9 în total cu Franţa (scor 5-1 şi 8-4).

Echipa României a fost timorată, nu şi-a găsit ritmul, s-a înghesuit cu jocul pe centru, de parcă extremele nu existau, iar decizia lui Ambros Martin de a începe cu Buceschi şi Dragut pe centru şi inter dreapta nu a fost cea mai inspirată pentru viteza necesară cu Slovenia, căreia nu i-a păsat de numele adversarei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cristina Neagu a fost obligată să iasă la rampă, 6 goluri în primele 30 de minute, dar a fost blocată de multe ori, izolată, astfel încât combinaţiile cu pivotul şi extrema stângă nu au fost eficente ca de obicei. Neagu a acuzat la un moment dat şi dureri la un picior, iar randamentul său a avut de suferit. Nici Denisa Dedu nu a strălucit în poartă în prima parte.

Slovenia a alternat golurile lejere prin apărarea rarefiată tricoloră cu momentele în care parcă realiza că nu a mai fost la un Campionat Mondial de 12 ani şi era perdantă ca atare.

România a fost condusă în permanenţă în prima repriză şi a egalat, prin Neagu, abia în minutul 29, 13-13, iar la pauză a ieşit cu 14-14, după o luptă mai cerebrală pe final, mai ales în faza defensivă.

La reluare, România a preluat conducea în premieră, prin Pintea, 14-13, iar apoi s-a dovedit că pauza a fost un sfetnic bun. Buceschi s-a implicat mai mult la finalizare, 18-16 şi 22-21, iar meciul a curs cu Slovenia alergând după egalare, dar echilibrat (24-22, min. 47). Cristina Neagu avea deja 10 goluri, la fel ca şi Ana Gros, dar uralele fanilor români parcă le împingeau pe tricolore de la spate (25-23, min. 50).

Până la final a fost totul la intensitate, pe teren şi în tribune, însă bucuria a aparţinut României, care s-a impus în al doilea meci la CM din Germania, cu o repriză secundă excelentă cu Slovenia, şi este liderul grupei A, cu 4 puncte.

Pentru România au marcat Neagu 11 goluri, Pintea 6, Buceschi 5, Elisei Ardean 4, Udriştioiu 4, Geiger 1, iar din tabăra slovenă s-a remarcat Gros 10, Stanko 5.

În primul meci din grupa A, tricolorele au învins, sâmbătă, Paraguay, cu scorul de 29-17 (16-7).

Duminică se vor mai juca în grupa A meciurile dintre Angola – Franţa şi Paraguay – Spania, iar în celelalte grupe sunt programate disputele Polonia – Cehia, Ungaria – Suedia, Argentina – Norvegia (grupa B), Tunisia – Brazilia, Muntenegru – Rusia, Japonia – Danemarca (C), Camerun – Serbia, China – Olanda, Coreea de Sud – Germania (D).

Programul în continuare al partidelor în grupa A, la Trier, este: Franţa – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 decembrie), România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.