Naţionala de handbal masculin a României a remizat miercuri, la Priştina, cu reprezentativa Kosovo, scor 23-23 (14-9), în etapa a 3-a din grupa 8 preliminară a Campionatului Europan din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori tricolori au fost Grigoraş şi Neagu, cu câte 4 goluri.

În urma rezultatului, România rămâne pe locul 2 în grupa 8, cu 3 puncte, după liderul Suedia, cu 6. Muntenegru este pe locul 3, cu 2 puncte, iar Kosovo pe locul 4, cu 1 punct.

Returul cu Kosovo va avea loc în 14 martie, la Bucureşti.

În primele două etape, tricolorii au obţinut rezultatele: 30-33 cu Suedia şi 36-27 cu Muntenegru. În ultimele două meciuri ale grupei, România va juca în 28 aprilie, cu Suedia (la Sibiu), respectiv cu Muntenegru, în 2 mai (Podgorica).

Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante.

Naţiunile gazdă, Ungaria şi Slovacia, alături de campioana europeană Spania şi finalista ultimei ediţii Croaţia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute cu formaţiile de pe primele două locuri din fiecare grupă.

Partidele de calificare se vor desfăşura între 4 noiembrie 2020 şi 2 mai 2021.

Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.