Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, joi, criteriile de acordare a locului oferit de obicei câştigătoarei competiţiilor EHF Cup şi Challenge Cup, iar la masculin România primeşte un loc suplimentar, ca şi naţiune cu cele mai bune rezultate per total în rankingul continental.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul european de profil a comunicat, joi, naţiunile care vor avea un loc suplimentar în cupele europene, în sezonul 2020-2021, după ce actuala stagiune s-a încheiat înaintea jucării finalelor pentru trofee.

Este vorba despre EHF European League (fosta Cupa EHF) şi EHF European Cup (fosta Challenge Cup), la feminin şi masculin.

Astfel, EHF a decis acordarea unui loc suplimentar, cel cuvenit câştigătoarelor celor două competiţii dacă această stagiune s-ar fi încheiat, naţiunilor cele mai puternice în respectivele cupe europene, prin prisma rezultatelor totale, după cum urmează:

EHF European League – Germania (masculin), Danemarca (feminin);

EHF European Cup – România (masculin), Spania (feminin).

În urma acestei decizii, România ar urma să fie reprezentată în fosta Challenge Cup, actuala EHF European Cup, de echipa de pe locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale, care la data întreruperii campionatului, a fost ocupat de CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.