România a obţinut o singură medalie la Campionatul European de gimnastică masculină, de la Mersin - aur la sărituri, în finala juniorilor. La aproape 40 de ani, Marian Drăgulescu a fost la un pas de podiumul săriturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 4 la sărituri (14.283), iar în finala inele a seniorilor, Răzvan Marc a ocupat locul 8, ultimul, cu 13.166.

În concursul juniorilor, Gabriel Burtanete a obţinut medalia de aur la sărituri (14.283), probă în care fratele lui geamăn, Robert, a fost pe locul 4 (13.899). În finala de la inele, Gabriel Burtanete a fost pe locul 4 (12.966), iar la paralele pe 8 (11.833).

În concursurile pe echipe, cea de seniori a ratat finala, iar cea de juniori a ocupat locul 4.

Lotul de seniori este format din gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Marc Răzvan, antrenorii fiind Ştefan Gal, Marius Urzică şi Marius Berbecar. Lotul juniorilor îi include pe Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Raul Şoica, Nicolae Bera, cu antrenorii Adrian Meleancă, Cornel Burduhosu.

Campionatul European masculin are loc între 9-13 decembrie, cu delegaţii din 20 de ţări, însumând 127 de gimnaşti (65 juniori, 62 seniori). Tot la Mersin, se va desfăşura Campionatul European feminin, între 17-20 decembrie.

În concursul pe echipe seniori, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.