Echipa naţională de handbal feminin a României a remizat, duminică, în compania vicecampioanei olimpice Muntenegru, scor 23-23 (15-11), în ultimul meci al turneului preolimpic de la Aarhus, ambele echipe fiind calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro încă de sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meci de palmares între cele două echipe, calificate anterior la Jocurile Olimpice, în care niciunul dintre antrenori, Ryde şi Adzici, nu a forţat cu ”artileria grea”, majoritatea jucătoarelor de bază din ambele tabere fiind menajate.

Ambele echipe încheie cu 5 puncte turneul preolimpic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Marcatoarele echipei României au fost Chintoan 6 goluri, Zamfirescu 3, Tănăsie 3, Elisei Ardean 2, Perianu 2, Vizitiu 2, Marin 2, Pârvuţ Udriştoiu 2, Chiper 1.

Meciul dintre Danemarca şi Uruguay, de la ora 21.00, va închide turneul preolimpic 2, ambele echipe ratând calificarea la Olimpiadă.

România şi Muntenegru au obţinut calificarea la JO de la Rio încă de sâmbătă, când tricolorele au învins Uruguay, cu 36-19, iar vicecampioana olimpică a trecut de Danemarca, cu scorul de 26-22. Anterior, România a dispus de Danemarca, cu 32-25, iar Muntenegru de Uruguay, cu 34-17.

Delegaţia României va sosi în ţară luni, la ora 13.05, şi va fi primită la salonul oficial al Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” din Bucureşti.

FR Handbal a invitat şi suporterii care doresc să felicite jucătoarele naţionalei, iar aceştia le vor putea întâlni în jurul orei 14.00, în zona barierei de la aeroport.

Din celelalte două turnee preolimpice, Olanda, Rusia şi Suedia au obţinut şi ele calificarea la JO încă de sâmbătă, iar ultima participantă va fi stabilită duminică seară, în urma partidei Franţa - Japonia.

Şase echipe au fost calificate anterior la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.