Naţionala de volei feminin a României a încheiat sâmbătă, în Egipt, pe locul 6, Campionatul Mondial under 18, după ce a cedat în faţa Japoniei, cu scorul de 3-0. Ultima participare a României la CM under 18 a avut loc în 1993.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe seturi a fost 25-23, 25-23, 25-15.  

Excelentă performanţa junioarelor tricolore, care au încheiat în primele şase locuri din lume, după ce au obţinut următoarele rezultate la Campionatul Mondial din Egipt:

Grupa C: 3-0 cu Argentina, 3-1 cu Belarus, 1-3 cu Thailanda, 2-3 cu Rusia;

Optimi finală: 3-0 cu Turcia;

Sferturi finală: 0-3 cu China;

Locurile 5-8: 3-0 cu Peru şi 0-3 cu Japonia.

Tot sâmbătă se vor disputa şi finalele pentru medalii, între Brazilia – China, pentru bronz, respectiv între SUA – Italia, pentru trofeu.

România a participat ultima dată la un Campionat Mondial la acest nivel de vârstă în 1993. Calificarea la ediţia din 2019 a fost obţinută datorită clasării pe locul 5 la Campionatul European under 17, de anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.