Naţionala de rugby a României va disputa, duminică, ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. Stejarii vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille, de la ora 18:45, partida fiind transmisă în direct pe Orange Sport 3 şi Digi Sport 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţă de meciul cu Scoţia de săptămâna trecută, pe fondul mai multor accidentări apărute la partida cu Ciulinii, staff-ul tehnic a făcut o serie de modificări. Astfel în Primul XV sunt 9 schimbări faţă de meciul trecut, cu Cojocaru şi Gordaş în linia I şi Iftimiciuc în cea de-a doua. Linia a treia este schimbată în totalitate, pe teren urmând să se afle Neculau, Boboc şi Gorin. De asemenea, Surugiu, aflat la selecţia cu numărul 105 va fi mijlocaşul la grămadă al Stejarilor. Încă două schimbări sunt la nivelul centrilor şi aripilor, cu Manumua şi Onuţu în teren.

De remarcat debutul în tricoul de Stejar al tânârului jucător, Mihai Graure (20 ani), jucător care va participa luna viitoare şi cu România U20 la Campionatul European de la Praga. De asemenea, în faţa debutului la Cupa Mondială se află şi Alexandru Bucur. Ambii se află pe banca de rezerve.

Meciul cu Tonga va fi ultimul în tricoul de Stejar pentru Andre Gorin şi Florin Surugiu, cei doi anunţându-şi retragerea de la echipa naţională.

După meciul cu Scoţia, au devenit indisponibili Cristi Chirica care a suferit o comoţie în acel meci, Jason Tomane care are o ruptură musculară biceps şi Dragoş Ser care are contuzie costală.

„Ne aşteptăm la o confruntare grea, am mai jucat cu ei şi în trecut, i-am analizat, ştim ce fac şi ce joacă, sperăm ca gramada să dea tonul. Ca moral nu este uşor, ştim toti care au fost rezultatele celor trei meciuri, oricine ar fi fost aici ar fi avut de suferit la nivel mental după asemenea înfrângeri. Încercăm să ne remontăm, este şansa noastră să arătăm că ştim să jucăm rugby şi că prezenţa la Cupa Mondială este o plăcere pentru fiecare dintre jucători şi pentru noi, cei care suntem aici, inclusiv antrenori. „, a declarat Mihăiţă Lazăr, antrenorul pe înaintare al Stejarilor.

România
1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo) C, 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 6.Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Andre Gorin (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 14. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara)
Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon) , 18. Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 23. Mihai Graure (CS Dinamo)
Antrenor: Eugen Apjok

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.