Naţionala de baschet feminin a României face parte din urna a 5-a valorică pentru tragerea la sorţi de vineri a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În calificări iau startul 38 de echipe naţionale, printre care şi România, iar grupele vor fi formate la tragerea la sorţi de vineri, la ora 12.00.

Echipele vor fi împărţite în 10 grupe, din care opt a câte patru echipe şi două de câte trei. Şi gazdele turneului final, Israel şi Slovenia, vor juca în calificări.

La turneul final din 2023 se vor califica prima clasată din fiecare grupă şi patru echipe de pe locul secund, cu cea mai bună linie de clasament. Dacă Israel şi Slovenia se vor număra printre aceste 14 echipe, la turneul final vor mai ajunge încă două formaţii de pe locul secund.

Meciurile de calificare se vor juca între 11-14 noiembrie 2021, 24-27 noiembrie 2022 şi 24-27 februarie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.