Echipa feminină de handbal a României va evolua în Grupa a preliminariilor Campionatului European din 2022, alături de formaţiile Danemarcei, Austriei şi învingătoarea grupei 3 de calificare, s-a stabilit, joi, în urma tragerii al sorţi care a avut loc la sediul EHF de la Viena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În grupa 3 de calificare pentru faza preliminară se află Israel, Insulele Feroe şi Islanda.

România a fost în urna a doua valorică, alături de Germania, Serbia, Ungaria, Croaţia şi Polonia. Din prima urnă au făcut parte Olanda, Rusia, Franţa, Danemarca, Spania şi Suedia.

La turneul final sunt deja calificate Norvegia, deţinătoarea trofeului, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, ţările gazdă.

Celelalte 12 locuri de la turneul final vor fi ocupate în urma preliminariilor. Obţin calificarea primele două clasate în cele şase grupe preliminare.

Primele două etape ale preliminariilor vor avea loc a 6/7 şi 9/10 octombrie. Restul partidelor se vor juca în martie şi aprilie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.