Preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, a anunţat că nicio jucătoare din România nu va participa la ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din câte ştiu, la tenis, capitolul este închis şi niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez şi nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toţi şi pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg, au fost în situaţia următoare: hotel - turneu de tenis - nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te şi ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul şi du-te înapoi la hotel", a declarat Ion Ţiriac, potrivit digisport.ro.

Potrivit clasamentului publicat după turneul de la Roland Garros, pe baza căruia sunt stabiliţi participanţii la turenul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ar fi fost reprezentantele României la JO.

Însă Halep nu s-a refăcut după accidentarea la gambă şi a trebuit să se retragă din turneu, Ţig a declarat că nu doreşte să participe, iar Sorana Cîrstea nu îndeplinea condiţia de a fi jucat în Cupa Federaţiei, ea anunţând că nu va mai răspunde convocării în echipa României. Totuşi, Cîrstea ar fi putut primi o derogare din partea ITF, la solicitarea FR Tenis, şi juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.