Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Piatra Neamţ, de reprezentativa Belarus, cu scorul de 23-20 (9-9), în ultimul meci din preliminariile CE din 2016, tricolorele fiind calificate la turneul final din Suedia încă din etapa trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcatoarele echipei României au fost Udriştoiu 5 goluri, Ardean-Elisei 4, Perianu 3, Chintoan 3, Chiper 2, Tiron 1, Buceschi 1, Vizitiu 1 gol, iar pentru Belarus s-a remarcat Yezhykava, 9 reuşite.

Tricolorele au fost conduse de pe banca tehnică de secundul Costică Buceschi, decizia fiind luată după ce antrenorul principal, Tomas Ryde, a fost nevoit să se întoarcă de urgenţă în Suedia, având tatăl grav bolnav.

Pentru România a debutat în partida cu Belarus interul Laura Popa ("U" Alexandrion Cluj). În lot a fost şi portarul Iulia Dumanska, naturalizată recent, dar nu a fost folosită de antrenorul Buceschi. Din lot nu au făcut parte însă jucătoare de bază (Cristina Neagu, Oana Manea, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger), acestea fiind menajate.

Echipa României a încheiat grupa 1 preliminară cu 8 puncte. Sâmbătă seară se joacă şi meciul dintre Norvegia (8 puncte) şi Lituania (0), nordicele fiind şi ele calificate la turneul final încă din etapa trecută, la fel ca tricolorele.

Rezultatele complete ale echipei României în preliminariile CE din 2016 sunt următoarele: 29-20 şi 34-24 cu Lituania, 25-23 şi 20-23 cu Belarus şi 25-20 şi 17-27 cu Norvegia.

Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe, plus o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, se califică la turneul final al Campionatului European din acest an, găzduit de Suedia, între 4-18 decembrie. Suedia este calificată direct la turneul final în calitate de naţiune organizatoare.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 10 iunie.

Pentru naţionala României, partida cu Belarus a fost ultima oficială înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.