Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, reprezentativa Uruguayului, cu scorul de 36-19 (17-10), în al doilea meci din cadrul turneului preolimpic 2, de la Aarhus şi are patru puncte în clasament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a trecut lejer de Uruguay, în al doilea meci la Aarhus, în care antrenorul Tomas Ryde a rulat lotul şi a odihnit jucătoarele care au dus greul în prima partidă, cu Danemarca. Acestea au făcut galerie coechipierelor de pe banca tehnică şi s-au bucurat la fiecare reuşită.

Portarul Paula Ungureanu nici nu a fost trecută pe foaia oficială, fiind înlocuită cu Denisa Dedu, care a evoluat tot meciul şi a marcat şi două goluri din poartă în poartă.

Fanii români au fost din nou la datorie în tribunele arenei daneze, care a fost aproape goală în rest, dar pentru tricolore au contat doar încurajările compatrioţilor şi s-au impus la pas, cu scorul de 36-19. Fanii tricolorelor le-au cântat, la fel ca vineri seară, deja consacrata melodie "Şi-altă dată, şi-altă dată, o s-o facem şi mai şi mai lată...".

Marcatoarele tricolore au fost Chintoan 9 goluri, Tănăsie 8, Pîrvuţ Udriştoiu 7, Zamfirescu 4, Marin 3, Dedu 2, Szucs 1, Vizitiu 1, Perianu 1 gol.

După victoria de sâmbătă, România are 4 puncte în clasament. Vineri, în prima zi, echipa antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi a trecut de Danemarca, cu scorul de 32-25 (19-13), în timp ce Muntenegru a depăşit Uruguay, cu scorul de 34-19 (15-10).

Al doilea meci al zilei de sâmbătă este cel dintre Muntenegru şi Danemarca, iar duminică se vor disputa partidele Muntenegru-România (18.30) şi Danemarca-Uruguay (21.00).

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie. După primele două zile de competiţie, Olanda, Rusia şi Suedia au obţinut calificarea la JO, la care ajung primele două clasate la fiecare turneu. Şase echipe au obţinut anterior calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.