Pilotul francez Romain Grosjean, victimă a unui grav accident la Marele Premiu al Bahrainului, va fi externat marţi, a anunţat echipa sportivului, Haas, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiar dacă va părăsi spitalul după numai 48 de ore de la teribilul accident, Grosjean nu va concura în a doua cusă din Bahrain, Marele Premiu al Sakhirului, care va avea loc la 6 decembrie.

El va fi înlocuit de brazilianul Pietro Fitipaldi, 24 de ani, nepotul lui Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial în Formula 1, în 1972 şi 1974.

Fitipaldi este pilot de rezervă la Haas din 2019. El a testat un monopost al echipei americane înaintea sezonului.

Duminică, Romain Grosjean a scăpat miraculos dintr-un grav accident la MP al Bahrainului. În turul I, monopostul Haas condus de el a lovit frontal bariera de protecţie de pe marginea pistei şi s-a rupt în două părţi. Partea cu cockpitul pilotului a trecut de bariera metalică şi a fost cuprinsă de o vâlvătaie. Francezul a ieşit singur din epava cuprinsă de flăcări, suferind doar arsuri minore la mâini şi la glezne.

După accident, el a fost transportat la centrul medical al circuitului de la Sakhir, apoi, cu elicopterul, la spitalul forţelor armate de lângă capitala Manama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.