Elveţianul Roger Federer. locul 2 ATP, şi sârbul Novak Djokovici, locul 10 ATP, se vor întâlni, duminică, nu înainte de ora 23.00, în finala turneului de 1.000 de puncte de la Cincinnati.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federer a beneficiat în semifinala cu David Goffin, locul 11 ATP, de abandonul jucătorului belgian, la scorul de 7-6 (3), 1-1, după puţin peste o oră de joc, din cauza unei accidentări la umăr. 

Djokovici l-a învins, în semifinale, pe croatul Marin Cilici, locul 7 ATP, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, în două ore şi 32 de minute de joc.

Foştii lideri ATP se vor întâlni pentru a 46-a oară în carieră, aceasta fiind a doua cea mai lungă rivalitate din Era Open. Doar Novak Djokovici - Rafael Nadal are mai multe partide, 52.

Djokovici conduce cu 23-22 în întâlnirile directe, dar ultima oară au evoluat unul împotriva celuilalt în urmă cu 31 de luni, în semifinalele Australian Open, când s-a impus sârbul, cu 6-1, 6-2, 3-6, 6-3, în drumul său spre al şaselea trofeu la Melbourne.

Sârbul a jucat cinci finale la Cincinnati, dar le-a pierdut pe toate, trei în faţa lui Federer, ultima în 2015. La rândul său, elveţianul a jucat şapte finale şi le-a câştigat pe toate.

Înaintea finalei masculine va avea loc finala turneului WTA, între Simona Halep şi olandeza Kiki Bertens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.