Relaţia dintre jucătorii de tenis şi mass-media trebuie să evolueze, iar sportul trebuie să facă şi mai mult pentru a ajuta tânăra generaţie să facă faţă comentariilor negative pe reţelele de socializare, a spus Roger Federer, într-un interviu acordat ediţiei britanice a revistei GQ, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Problema sănătăţii mintale a jucătorilor a intrat în centrul atenţiei după ce japoneza Naomi Osaka s-a retras de la French Open din cauza unei dispute cu oficialii turneului cu privire la îndatoririle faţă de mass-media. Osaka a spus că suferea de depresie şi anxietate şi că interacţiunea cu mass-media a avut uneori un impact negativ asupra ei.

Federer, care împarte recordul masculin de 20 de grand slam-uri câştigate cu Rafa Nadal şi Novak Djokovici, a declarat că situaţia actuală are nevoie de o regândire.

"Cred că jucătorii, organizatorii turneelor, jurnaliştii trebuie să ne adunăm la un loc şi să spunem: <OK, ce ar funcţiona pentru voi şi ce funcţionează pentru noi?> Avem nevoie de o revoluţie sau cel puţin de o evoluţie a situaţiei în care ne aflăm astăzi. Chiar şi atunci când mă simt căzut, ştiu că trebuie să acţionez într-un anumit fel în faţa presei mondiale. Trebuie să ne amintim că jucătorii de tenis sunt sportivi şi profesionişti, dar sunt oameni în acelaşi timp", a spus el.

Elveţianul, în vârstă de 40 de ani, care se recuperează după o intervenţie chirurgicală recentă la genunchi, a lăudat şi ascensiunea jucătoarei britanice Emma Raducanu către vârful ierarhiei tenisului feminin în urma triumfului înregistrat la US Open, la numai 18 ani.

"Am urmărit incredibila evoluţie a Emmei Raducanu la Wimbledon şi, de asemenea, pe cea a lui Naomi Osaka în ultimii ani, sunt uimitoare ambele poveşti ale acestora. Dar doare când vezi ce se întâmplă şi când ele nu se simt bine. Cred că trebuie să ajutăm, să antrenăm şi să îndrumăm mai mult generaţia tânără. Nu-mi pot imagina să trec prin începutul carierei mele cu reţelele de socializare. Pentru fiecare zece comentarii frumoase există întotdeauna un comentariu negativ şi, desigur, acesta este cel pe care te concentrezi. Este o situaţie oribilă", a declarat elveţianul.

Federer, locul 9 ATP, a asistat weekend-ul trecut, la Boston, la meciurile din cadrul Laver Cup, o competiţie demonstrativă creată la iniţiativa lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.