Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a declarat că este cel mai mândrul om de pe Pământ, după ce echipa lui a respectat indicaţiile tactice şi a învins naţională Braziliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există o barieră psihologică împotriva lor: tricourile galbene, cele cinci titluri mondiale şi tot ce vine cu asta. Aşa că trebuia să fim curajoşi din punct de vedere tactic. A fost un mare risc să schimbăm lucrurile şi aveam nevoie ca jucătorii să creadă. Astăzi, a fost despre mentalitatea lor şi sunt cel mai mândru om de pe Pământ deoarece le-am dat jucătorilor o misiune tactică foarte dificilă, iar modul în care ei au crezut până în ultima secundă a fost extraordinar. Pentru mine, Brazilia este cea mai bună echipă din turneu şi fără îndoială cea mai mare ameninţare din partea jocului deschis. A trebuit să ne apărăm bine 90 de minute. Dar am simţit că performanţa noastră merita şansa de a trece mai departe. Acum, vom da piept cu o extraordinară echipă a Franţei, dar oricând ajungi în semifinalele unei Cupe Mondiale nu o să întâmpini o rezistenţă slabă. Suntem pe picior de egalitate cu ei şi o să facem tot ceea ce putem ca să câştigăm", a declarat tehnicianul spaniol, potrivit Reuters.

Pentru selecţionerul Braziliei, Tite, înfrângerea cu Belgia a fost una dureroasă. "Fotbalul are o doză de hazard, dar nu vreau să vorbesc despre noroc. Nu cred în noroc. A fost Courtois norocos? Nu, a fost extraordinar. Belgia a fost competentă şi eficientă. Întâmplare, accidente se produc. Şi azi s-au întâmplat. Este dureros să spun asta. Asta nu este pentru a subestima Belgia, o echipă extraordinară. Dar şansa a fost crudă cu noi. A fost atât de dur şi este foarte greu de acceptat. Am controlat două treimi din meci, o partidă de înaltă calitate. Belgia a transformat şansele pe care le-a avut în goluri. Este foarte dificil de spus, dar a fost un meci extraordinar, în care s-au întâlnit două echipe impresionante din punct de vedere tehnic. Cu toată această durere pe care o simt, amărăciunea, este dificil să vorbesc, dar iubitorii fotbalului au fost încântaţi urmărind acest meci. Ce meci a fost!"

Reprezentativa Belgiei a eliminat, vineri, naţionala Braziliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, impunându-se cu scorul de 2-1 în partida disputată la Kazan.

Pentru Belgia au marcat Fernandinho ’13 (autogol) şi De Bruyne ’31. Golul Braziliei a fost înscris de Renato Augusto, în minutul 76.

Belgia va juca în semifinale cu naţionala Franţei, în 10 iulie, la Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.