Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a lăudat disciplina tactică a echipei Belgiei în meciul cu Portugalia, după calificarea în sferturile de finală ale Euro-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost vorba doar de cât de buni am putea fi, ci de modul în care ne-am putea adapta la ceea ce face cel mai bine Portugalia, adică să facă exact ceea ce trebuie pentru a câştiga. De aceea, ei sunt actualii campioni şi câştigători ai Ligii Naţiunilor. Au o experienţă incredibilă şi ştiu cum să se folosească de acele momente pentru a te răni. Am avut o concentrare incredibilă şi ne-am apărat foarte bine. Am marcat un gol foarte bun. În a doua repriză, cu cât Portugalia devenea mai periculoasă, a trebuit să arătăm o mentalitate incredibilă. Totul a fost despre a fi disciplinaţi şi abili tactic. Nu ne-am pierdut niciodată concentrarea şi au fost momente dificile. Ţinând cont de felul în care Portugalia a împins spre victorie până la final, acest lucru îmi dă o satisfacţie incredibilă. De asta are nevoie o echipă câştigătoare. Ştim talentul pe care îl avem, dar toate celelalte elemente de care ai nevoie au fost arătate astăzi. Pentru noi a fost cel mai mare test posibil. (n.r. - despre accidentările lui Eden Hazard şi Kevin De Bruyne) Vom avea nevoie de 48 de ore pentru a afla amploarea leziunilor. Ne vom întoarce în Belgia şi vom face controalele mâine", a declarat Martinez.

Reprezentativa Belgiei s-a calificat, duminică seară, în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal, eliminând în optimi deţinătoarea trofeului, Portugalia, scor 1-0, pe stadionul La Cartuja din Sevilla.

Goluul a fost marcat de Thorgan Hazard ’42.

În faza următoare, Belgia va evolua împotriva Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.