Robert Marchand, ciclist francez amator, îşi va sărbători, vineri, ziua de naştere, în care va împlini 107 ani, rulând pe velodromul din Saint-Quentin-en-Yvelines, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marchand este recordmenul mondial al orei, la categoriile plus 100 de ani şi plus 105 ani. În ianuarie 2017, el a reuşit, tot pe velodromul din Saint-Quentin-en-Yvelines, să parcurgă 22,547 kilometri într-o oră. El a spus atunci că ar fi putut mai mult dacă ar fi văzut pancarta pe care scria că mai are zece minute.

La câteva luni după această performanţă, Marchand a anunţat că renunţă la tentativele de a stabili noi recorduri, din cauza problemelor cu tensiunea şi reumatismul. 

Deşi medicii Federaţiei Franceze de Ciclism l-au sfătuit să nu mai ruleze pe bicicletă, din cauza riscului unei crize cardiace, Marchand nu vrea să renunţe la pasiunea sa, astfel că vineri va pedala o oră pe velodrom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.