Naţionalele de handbal feminin ale României şi Muntenegrului au obţinut, sâmbătă, a doua victorie la turneul preolimpic 2, de la Aarhus, şi s-au calificat la JO de la Rio, celelalte echipe câştigătoare ale zilei la turneele de la Metz şi Astrakhan fiind Franţa, Olanda, Suedia şi Rusia, ultimele trei calificate, de asemenea, la Olimpiadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele înregistrate, sâmbătă, la cele trei turnee preolimpice feminine sunt:

La Aarhus: România-Uruguay 36-19 (17-10), Muntenegru-Danemarca 26-22 (13-10).

În prima zi, România a învins Danemarca, cu scorul de 32-25, iar după victoria de sâmbătă, cu Uruguay, cumulată cu succesul Muntenegrului în faţa Danemarcei, obţine calificarea la JO de la Rio. Şi Muntenegru este calificată, ambele echipe având câte 4 puncte. Duminică vor juca meciul direct (ora 18.30), rezultatul urmând a stabili clasarea pe locurile 1-2, în timp ce Danemarca şi Uruguay, ambele cu 0 puncte, vor închide turneul de la Aarhus (ora 21.00).

La Metz: Olanda-Japonia 33-25 (15-16), Franţa-Tunisia 33-15 (20-6).

Duminică sunt programate meciurile Tunisia-Olanda şi Franţa-Japonia, Olanda fiind calificată la JO înaintea acestor dispute.

La Astrakhan: Polonia-Suedia 24-30 (12-16), Rusia-Mexic 37-17 (17-11).

Duminică vor avea loc partidele Rusia-Suedia şi Mexic-Polonia, dar Rusia şi Suedia, ambele cu câte 4 puncte, sunt deja calificate la JO.

Primele două clasate la fiecare turneu vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Anterior, şase echipe au obţinut calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.