Anul 2018 a fost marcat în fotbalul mondial de naţionala Franţei, noua campioană mondială, dar şi de trecerea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino. Tot în 2018, Luka Modrici a pus capăt hegemoniei lui Ronaldo şi Messi şi a câştigat Balonul de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa, campioană mondială după 20 de ani

La 20 de ani după primul titlu mondial, les Bleus şi-au adăugat o a doua stea pe tricou. După ce în faza grupelor a obţinut rezultate victorii cu Australia şi Peru şi o remiză cu Danemarca, echipa lui Didier Deschamps a învins în optimi Argentina, scor 4-3, într-un meci care a adus lumii întregi o nouă vedetă a fotbalului mondial, Kylian Mbappé.

Apoi Franţa a eliminate Uruguay în sferturi, scor 2-0, şi Belgia în semifinale, scor 1-0.

La 15 iulie, naţionala Franţei a devenit cea mai bună echipă din lume, după ce a învins Croaţia, scor 4-1, în finala de la Moscova.

Real Madrid câştigă Liga Campionilor – Zidane şi Ronaldo pleacă

Finala Ligii Campionilor: 26 mai, Kiev – Real Madrid învinge Liverpool cu 3-1 şi câştigă al 13-lea cel mai important trofeu European din istorie, al treilea consecutiv sub conducerea lui Zinédine Zidane.

Însă suporterii madrileni nu au timp să savureze victorie. La cinci zile, « Zizou » surprinde întreaga lume anunţându-şi plecarea, după doi ani şi jumătate de triumfuri (9 trofee din 13 posibile). El va fi urmat de starul echipei, Cristiano Ronaldo, transferat la Juventus Torino pentru 100 de milioane de euro.

Zidane a fost înlocuit de Julen Lopetegui (52 de ani), în acea vreme selecţioner al Spaniei în plină pregătire pentru CM: bascul este demis de la naţionala Spaniei într-o psihodramă televizată cu două zile înainte de competiţia din Rusia. El a fost înlocuit de argentinianul Santiago Solari, după un debut ezitant al celor de la Real Madrid.

Modrici câştigă Balonul de Aur

Un suflu nou a apărut în fotbalul mondial. Croatul Luka Modrici a pus capăt hegemoniei lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi câştigând, la 3 decembrie, Balonul de Aur în faţa portughezului şi a francezului Antoine Griezmann.

Modrici a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi a fost finalist al Cupei Mondiale cu Croaţia.

La cea de-a 65-a ediţie a Balonului de Aur s-a acordat şi primul trofeu pentru fotbalul feminin, iar câştigătoare a fost norvegianca Ada Hegerberg de la Olympique Lyon.

Tot atunci, Kylian Mbappé câştigă premiul pentru cel mai bun tânăr jucător.

Finala secolului” de la Madrid este câştigată de River Plate

În 9 decembrie, River Plate a câştigat Copa Libertadores pentru a patra oară, după ce a învins în prelungiri Boca Juniors (3-1).

Finala s-a disputat la Madrid şi a fost plasată sunt o înaltă supraveghere, după ce a fost delocalizată din cauza violenţelor din Argentina înainte de meciul retur. Meciul a pus capăt unui lung foileton care a afectat imaginea Argentinei, ce a părut incapabilă să organizeze “finala secolului” între cele două mai populare echipe din ţară.

Debutează Liga Naţiunilor

În septembrie, UEFA a dat startul unei noi competiţii: Liga Naţiunilor.

Competiţia în sine, înfiinţată pentru a înlocui meciurile amicale, a părut fără sens pentry mulţi jucători şi antrenori, în special din cauza sistemului greu de descifrat.

În cele din urmă, din Divizia A au ajuns în semifinale Portugalia, Elveţia, Olanda şi Anglia.

Naţionala Portugaliei va întâlni Elveţia şi echipa Olandei va juca împotriva Angliei, în semifinalele Ligii Naţiunilor.

Turneul va fi găzduit de Portugalia.

Meciurile se vor disputa la 5 şi 6 iunie 2019. Meciul pentru locul trei şi finala se vor disputa la 9 iunie 2019.

Olympique Lyon, cea mai titrată echipă din fotbalul feminin

Echipa feminină de fotbal Olympique Lyon a devenit cea mai titrată formaţie din fotbalul feminine, după ce a câştigat, la 24 mai, în meciul cu VfL Wolfsburg, al cincilea titlu în această competiţie (2011, 2012, 2016, 2017, 2018). Meciul s-a decis în prelungiri, unde sportivele de la Lyon s-au impus cu scorul de 4-1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.