Recordul olimpic al atletei Gabriela Szabo în cursa de 5.000 de metri, care data din anul 2000, a fost doborât, vineri noapte, de sportiva kenyană Vivian Jepkemoi Cheruiyot, aceasta fiind mai rapidă cu 14 secunde, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vivian Jepkemoi Cheruiyot a câştigat, vineri noapte, medalia de aur în proba de 5.000 de metri, cu timpul de 14:26.17 minute, doborând astfel recordul olimpic al probei deţinut de Gabriela Szabo în ultimii 16 ani.

La Jocurile Olimpice de la Sydney, Gabriela Szabo a cucerit medalia de aur la 5.000 de metri, cu timpul de 14:40.79 minute, iar recordul său a fost doborât după abia alte patru ediţii ale Jocurilor Olimpice.

În probe atletice, România mai deţine un singur record olimpic, la 1.500 de metri, record care datează din 1988 (JO de la Seul), când Paula Ivan cucerea aurul, cu timpul de 3:53.96 minute.

La JO de la Rio, proba de 1.500 metri a fost câştigată tot de o atletă kenyană, Faith Cepngetich Kipyegon, care a alergat în 4:08.92 minute.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.