Real Mallorca a promovat în LaLiga după numai un sezon petrecut în divizia a doua. Echipa din Insulele Baleare a profitat de înfrângerea suprinzătoare suferită de Almeria, în deplasare, în faţa formaţiei FC Cartagena (locul 14), scor 2-3, în etapa a XL-a a ligii secunde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu două etape înaintea finalului sezonului, Mallorca, fără să fi jucat în runda cu numărul 40, ocupă locul 2, cu 75 de puncte. Almeria este pe locul 3, cu 67 de puncte şi nu mai poate urca în clasament.

Espanyol Barcelona, locul 1, 81 de punte, a fost prima echipă promovată, în acest sezon. Şi a doua echipă a Barcelonei revine în primul eşalon după numai un an.

Este pentru a treia oară din 1990 când două echipe retrogradate promovează în prima ligă după un sezon.

Cinci formaţii, Almeria, Leagnes, 66 de puncte, Girona, 64, Sporting Gijon şi Rayo Vallecano, ambele câte 61 de puncte, luptă pentru locurile 3-6, care duc la barajul care va stabili ultima promovată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.