Gruparea Real Madrid a cerut, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, ca internaţionalului portughez Cristiano Ronaldo, vizat de acuzaţiile din Football Leaks, să i se arate "cel mai mare respect", menţionând că fotbalistul a avut "un comportament absolut exemplar" de când joacă la echipa madrilenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere ştirile apărute în ultimele zile şi certificatul emis de fiscul spaniol, care confirmă că jucătorul nostru, Cristiano Ronaldo, este la zi cu toate obligaţiile sale fiscale, Real Madrid CF cere să i se arate cel mai mare respect lui Cristiano Ronaldo, al cărui comportament a fost absolut exemplar de când activează la clubul nostru", se arată în comunicatul clubului Real Madrid.

Football Leaks este ancheta mai multor publicaţii grupate în reţeaua European Investigative Collaborations. Acestea au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că agentul de jucători Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare uriaşă, pentru şapte vedete pe care le reprezintă, printre care fotbalistul Cristiano Ronaldo şi antrenorul Jose Mourinho.

Conform Football Leaks, Cristiano Ronaldo ar fi ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în ultimii şapte ani, prin companii paravan. Jucătorul echipei Real Madrid şi-ar fi vândut la 20 decembrie 2014 drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro, unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-ar fi permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.