Clubul Real Madrid a notat, într-un comunicat, că fanii săi au fost lăsaţi fără apărare în timpul incidentelor din 28 mai, din zona Stade de France, şi au fost victime ale “evenimentelor triste”. Gruparea spaniolă cere explicaţii cu privire la alegerea stadionului şi la faptul că suporterii au fost lăsaţi fără apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am vrea să ştim motivele care au dus la alegerea acestui loc pentru găzduirea finalei şi criteriile de care s-a ţinut cont, având în vedere experienţele zilei respective. Mai mult, cerem răspunsuri şi explicaţii pentru stabilirea celor responsabili pentru lăsarea fanilor singuri şi fără apărare. Fani care în general au avut un comportament exemplar”, a arată în comunicatul clubului.

Real Madrid a precizat că mai mulţi fani au fost atacaţi, hărţuiţi şi jefuiţi. Aceste lucruri s-au întâmplat şi atunci când fanii se aflau în maşinile lor sau în autobuze. “Unii fani au fost nevoiţi să petreacă noaptea în spital din cauza rănilor”.

“Fotbalul a transmis lumii o imagine care este departe de valorile şi obiectivele pe care ar trebui să le aibă. Fanii şi suporterii noştri merită un răspuns şi cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere pentru ca astfel de evenimente să fie eradicate din fotbal şi din sport în general”, a conchis Real Madrid.

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial "sosirea târzie" a fanilor la stadion.

Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.

Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.

Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor "motive de securitate" şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost "blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau".

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.