Căpitanul Ionuţ Andrei Radu a afirmat, marţi seară, că echipa naţională de tineret a României a scris istorie prin calificarea la Campionatul European după 20 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Învăţam istorie la şcoală, dar azi am scris-o. Chiar nu mai cuvinte, suporterii au fost extraordinari. În timpul meciului mi s-a făcut pielea de găină, suntem mândri că suntem români şi ne bucurăm tare mult pentru această performanţă", a declarat Radu la Pro X.

Rădoi: Jucătorii se puteau califica şi fără mine, eu fără ei nu puteam. Obiectivul la CE sunt locurile 1-4

Selecţionerul Mirel Rădoi a făcut o frumoasă afirmaţie despre jucătorii naţionalei de tineret, spunând că aceştia ar fi putut obţine calificarea la CE fără el, însă el nu ar fi reuşit fără ei. Rădoi a precizat că obiectivul la turneul final este clasarea pe unul dintre locurile 1-4. "Din punctul meu de vedere vorbim de locurile 1-4 pentru a ne putea califica la Jocurile Olimpice, a precizat el.

"E prima dată când sunt oficial antrenor, pentru că până acum m-am ascuns în spatele funcţiei. E o performanţă uriaşă atât pentru mine, cât şi pentru băieţi şi fără ajutorul lor nu am fi reuşit. Ei ar fi putut foarte uşor să se califice fără mine, eu fără ei din păcate nu puteam şi ţin să le mulţumesc pe această cale", a declarat Rădoi, la conferinţa de presă după meciul cu Liechtenstein.

La Pro X, Rădoi a spus că obiectivul său în momentul în care a semnat cu FRF a fost să câştige toate cele patru meciuri rămase de disputat din grupa preliminară.

"Sunt mândru pentru că băieţii au reuşit calificarea, sunt mândru de ei. În afară de cei 25.000 de oameni care au fost în tribune la aceste două meciuri, cred că sunt alte sute de mii, milioane de oameni fericiţi şi mândri că sunt români în seara asta. Chiar dacă la pauză m-am relaxat, înaintea meciului am avut emoţii, iar cei care au fost pe lângă mine m-au văzut. E un meci al echipei naţionale şi am emoţii indiferent de situaţia în care ne aflam, cu atât mai mult cu cât eram la un pas să ne calificăm şi era foarte importnant pentru mine să le transmit şi jucătorilor acest mesaj. Calculele au fost simple. În momentul în care am semnat am spus că vor fi 12 puncte şi să nu mai facem niciun alt calcul, ce facem cu zece puncte, depindeam de rezultatele altor echipe. Pentru noi cel mai simplu a fost ca în aceste patru meciuri să fie patru victorii. E foarte uşor să lucrez cu ei, pentru că sunt un grup foarte unit, un grup valoros şi îi este mult mai uşor fiecărui antrenor să lucreze cu astfel de jucători. Sunt valoroşi şi au caracater deosebite. Sunt cel mai fericit pentru că e cea mai mare performanţă, cu atât mai mult cu cât vine după 20 de ani", a afirmat el.

Dennis Man: Este o seară magnifică pentru fotbalul românesc şi ne bucurăm că am reuşit să facem atâţia români fericiţi

Mijlocaşul Dennis Man a declarat, marţi seară, după calificarea echipei de tineret la Campionatul European, că jucătorii sunt foarte fericiţi pentru că au reuşit să facă atâţia români fericiţi.

"Suntem foarte fericiţi, am obţinut ce ne-am dorit şi acum nu rămâne decât să nebucurăm. I-am pus pe ai mei să-mi aducă special drapelul de la Arad. Este o seară magnifică pentru fotbalul românesc şi ne bucurăm că am reuşit să facem atâţia români fericiţi. Mergem la Euro să câştigăm meciuri, sunt echipe bune, dar şi noi suntem o echipă bună", a declarat Man la Pro X.

George Puşcaş: E cea mai frumoasă performanţă din cariera mea

Atacantul George Puşcaş a declarat, marţi seară, că accederea la Campionatul European de tineret reprezintă cea mai bună performanţă din cariera sa.

"E cea mai frumoasă performanţă din cariera mea. Nu s-a mai realizat aşa ceva demult în România şi niciodată nu am jucat în România cu atâta public. E important că şi naţionala de tineret poate strânge lume. Am avut emoţii înainte de meci, dar s-a terminat cum nu se putea mai bine. După primul gol m-am dus la sora mea Andreea, mereu mă susţine, ea a făcut atâţia kilometri de la Oradea, am vrut să-i mulţumesc", a declarat Puşcaş la Pro X.

Echipa naţională de tineret a României a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 4-0 (3-0), reprezentativa Liechtensteinului, în Grupa a VIII-a a preliminariilor, calificându-se după mai bine de 20 de ani la turneul final al Campionatului European "under 21", ediţia din 2019 urmând a avea loc în Italia şi San Marino. România a mai participat o dată la CE "under 21", în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

Au marcat: Puşcaş '14, '39, Hagi '25, Ad. Petre '78.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.