FC Barcelona a emis, miercuri, un comunicat, după ce clubul catalan a fost acuzat că l-a abandonat la Istanbul pe baschetbalistul Thomas Heurtel. Barca susţine că jucătorul nu a fost neglijat şi i s-au oferit toate condiţiile la Istanbul, cazare şi bilet de avion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"1. Duminică, ziua în care echipa s-a confruntat cu Joventut Badalona, ​​clubul şi jucătorul au hotărât ca sportivul să nu joace meciul pentru a evita o posibilă accidentare, în faţa unui acord iminent de reziliere a contractului reciproc.

2. Luni, clubul i-a permis jucătorului, care nu a fost chemat la meciul cu Anadolu Efes, să călătorească cu echipa la Istanbul pentru a-şi rezolva viitorul profesional, aşa cum au solicitat el şi reprezentantul său.

3. Marţi, jucătorul a cerut clubului permisiunea de a se antrena cu echipa în timpul acestei călătorii pentru a-şi putea rezolva viitorul profesional.

4. Marţi, la prânz, clubul şi agentul jucătorului au întrerupt negocierile, dar au fost de acord să continue să vorbească. Având în vedere situaţia generată de această întrerupere a negocierilor şi nefiind sub disciplina echipei la acest meci, s-a decis ca jucătorul să nu revină cu grupul. Jucătorul nu a fost neglijat şi i s-au oferit toate condiţiile - hotel pentru noapte, bilet de avion a o cursă regulată şi toată documentaţia relevantă - pentru a putea călători şi a reveni la Barcelona a doua zi.

5. În cele din urmă, clubul ar dori să anunţe că Thomas Heurtel este încă sub contract la FC Barcelona, ​​în timp ce aşteaptă să îşi poată rezolva viitorul în zilele următoare", a precizat FC Barcelona, într-un comunicat.

Internaţionalul francez Thomas Heurtel a fost lăsat la Istanbul de FC Barcelona, după înfrângerea suferită împotriva formaţiei Anadolu Efes (86-79) în Euroliga, informează lefigero.fr.

"Nu mai rămâne puţină umanitate?", s-a întrebat sindicatul baschetbaliştilor din Spania, care a relatat incidentul.

"Un jucător abandonat într-un oraş străin, după miezul nopţii. Clubul său nu l-a lăsat să urce în avionul de întoarcere", a scris, marţi seară, pe Twitter, Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Baschet (ABP) din Spania, precizând că este "în contact cu jucătorul pentru a-l ajuta".

Potrivit presei catalane, conducătorul de joc Thomas Heurtel, 31 de ani, 75 de selecţii în naţionala Franţei, aflat la Barcelona din 2017, a fost împiedicat să urce, marţi seară, în avionul de întoarcere în Spania, ​​deoarece clubul catalan i-a reproşat faptul că şi-a negociat în secret plecarea la rivala Real Madrid.

Conform eurohoops.net, Heurtel nu urma să joace cu Anadolu Efes, el însoţindu-şi echipa pentru a discuta despre un transfer la Fenerbahce, la schimb cu un alt jucător francez, Leo Westermann. Baschetbalistul Barcelonei a fost abandonat după ce oficialii catalani au aflat că el de fapt negocia cu Real Madrid, care caută un înlocuitor pentru argentinianul Facundo Campazzo, plecat în NBA, la Denver Nuggets.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.