Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că federaţia îşi doreşte ca toate competiţiile la nivel de copii şi juniori şi cele de fotbal amator să se reia din luna martie şi că în acest scop a solicitat o modificare de protocol medical, care vizează testele pentru Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne dorim să putem să reluăm toate competiţiile la nivel de copii şi juniori şi fotbal amator din luna martie. Pentru a putea să facem acest lucru am solicitat o modificare de protocol medical, şi anume înlocuirea testelor RT-PCR cu teste antigenice rapide. Acest lucru reprezintă un sprijin extraordinar pentru toate echipele. O asemenea modificare le-ar permite cluburilor să-şi reia activitatea cât mai aproape de normalitate. Am solicitat şi ca persoanele vaccinate împotriva Covid-19 să fie exceptate de la procedura de testare”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a făcut şi precizări despre modificările aprobate marţi de Comitetul Executiv al FRF în ceea ce priveşte regulamentul de Clasificare a Academiilor de copii şi juniori pentru anul competiţional 2021-2022: “Faţă de sezonul precedent, în afară de cluburile din Liga 1, care au obligativitatea de a lua parte la procedura de clasificare datorită cerinţelor procesului de licenţiere, toate celelalte cluburi au posibilitatea ca în acest an să îşi păstreze punctajul din sezonul 2020/2021. Decizia vine ca urmare a faptului că foarte multe competiţii au fost oprite. Clasificarea academiei lor devine parte integrantă a procedurii de licenţiere aplicată la nivelul Ligii I”.

“Reamintesc că începând din sezonul 2021/2022 se va aplica o nouă reculă în ceea ce priveşte numărul jucătorilor formaţi la nivel naţional din totalul de 25 de jucători din cadrul unei echipe de Liga 1. Începând din această vară, din cei 25 de jucători 12 vor fi formaţi la nivel naţional. Din cei 12, opt sunt formaţi la nivel naţional şi patru jucători formaţi la nivelul fiecărui club în parte”, a mai afirmat preşedintele FRF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.