Gruparea rebelă columbiană ELN (Armata de Eliberare Naţională), care l-a răpit pe tatăl atacantului echipei Liverpool la 28 octombrie, a emis un comunicat în care promite eliberarea iminentă a acestuia. Grupul făcuse deja această promisiune săptămâna trecută, recunoscând că a făcut o "greşeală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 2 noiembrie, am informat ţara despre decizia de a-l elibera pe domnul Luis Manuel Díaz, tatăl jucătorului Luis Díaz", au declarat liderii ELN într-un comunicat. "De la acea dată, am luat măsuri pentru a realiza acest lucru cât mai repede posibil. Facem toate eforturile pentru a evita incidentele cu forţele guvernamentale".

"Zona era încă militarizată, cu survoluri, trupe care aterizau, emisiuni şi recompense ca parte a unei operaţiuni intense de căutare. Această situaţie nu permite realizarea rapidă şi sigură a planului de eliberare, în care Luis Manuel Díaz nu este în pericol. Dacă operaţiunile continuă în zonă, acestea vor întârzia eliberarea şi vor creşte riscurile.", anunţă ELN.

"Înţelegem angoasa familiei Díaz Marulanda, căreia îi spunem că ne vom ţine cuvântul de a-l elibera unilateral, imediat ce vom avea garanţii de securitate pentru desfăşurarea operaţiunii de eliberare.", promite gruparea rebelă.

Duminică, Luis Díaz i-a dedicat tatăl său golul marcat împotriva lui Luton, în prelungiri, dezvăluind un mesaj pe tricou: "Libertate pentru tata". El a cerut apoi eliberarea tatălui său într-o declaraţie pasionantă postată pe reţelele sale de socializare. "Cu fiecare secundă, cu fiecare minut, temerile noastre creşc; mama mea, fraţii mei şi cu mine suntem disperaţi, angoasaţi şi fără cuvinte pentru a descrie ceea ce simţim. Această suferinţă se va sfârşi doar atunci când îl vom aduce acasă. Vă implor să îl eliberaţi imediat, respectându-i integritatea şi punând capăt acestei aşteptări dureroase cât mai repede posibil."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.