Clubul de handbal feminin Rapid Bucureşti nu agreează variantele propuse de FR Handbal pentru încheierea stagiunii, între care jucarea unei singure restanţe, AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, urmată de Final Four al Cupei României şi turneul de baraj. Carmen Amariei, antrenor Rapid: ”Ori se vor juca toate etapele, ori niciuna! Cine îşi asumă responsabilitatea expunerii la acest virus?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FR Handbal a anunţat, în 4 mai, noi propuneri pentru încheierea sezonului 2019-2020, iar una care nemulţumeşte majoritatea echipelor este jucarea unei singure restanţe, între AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, în condiţiile în care au mai rămas multe partide de jucat din ligă. O eventuală victorie a formaţiei din Capitală ar duce titlul la CSM Bucureşti, iar nejucarea acestei restanţe ar face ca titlul să ajungă la SCM Râmnicu Vâlcea.

Majoritatea echipelor şi-au exprimat nemulţumirea privind această propunere, iar duminică a venit şi rândul formaţiei Rapid Bucureşti.

”În toată această perioadă de carantină ne-am gândit când vom putea să ne reluăm activitatea şi cum o vom face. În condiţiile date de FRH, consider că este o nedreptate şi spun asta pentru că nu este normal să se dispute doar o etapă,  Slobozia - CSM Bucureşti, apoi Cupa României şi barajul. Ori se vor juca toate etapele, ori niciuna! Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: cine îşi asumă responsabilitatea expunerii la acest virus? Şi în ce mod? Vrem handbal, vrem suporteri, vrem respect! Hai, Rapid!”, a transmis antrenorul echipei rapidiste, Carmen Amariei.

Clubul a postat o filmare, tot duminică, în care apar jucătoarele echipei şi transmis mesaje în care cer responsabilitate, siguranţă, fani la meciuri şi respect.

Conform propunerilor FRH, Liga Naţională feminină ar urma să se încheie în 24 iunie, după disputarea unei singure partide, restanţa dintre AHCM Slobozia - CSM Bucureşti (etapa a 16-a).

Anterior, în 16 iunie se vor juca două sferturi din Cupa României, între SCM Rm. Vâlcea - Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti - CSM Slatina, iar Turneul Final Four este programat în 20-21 iunie.

Liga Naţională s-a oprit la începutul lunii martie, în etapa a XIX-a, din XXVI programate.

FR Handbal a mai precizat că situaţia încheierii Ligii Naţionale va fi discutată în 18 mai, după încheierea stării de urgenţă.

De la anunţul FRH s-au discutat mai multe variante pentru sportul de performanţă, agreate sau nu de către MTS, COSR, MS. O decizie clară nu există la acest moment, exceptând sportivii de elită din loturile naţionale, în special sporturi individuale cu şanse la calificările la Jocurile Olimpice, sportivi care pot beneficia de infrastructura MTS şi COSR, spre deosebire de cluburi, care nu deţin baze proprii de pregătire.

Ministrul TS, Ionuţ Stroe, a precizat că, după 15 mai, va exista o reluare ”graduală” a activităţii sportive, respectând regulile de distanţare social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.