Comitetul Executiv al CIO a aprobat, sâmbătă, la Atena, candidatura Ralucăi Strămăturaru pentru un loc în Comisia Sportivilor a Comitetului Internaţional Olimpic, informează COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru cele două locuri vacante din Comisia Sportivilor CIO şi-au depus candidatura zece sportive şi şapte sportivi din 17 Comitete Olimpice Naţionale (CNO), şase sporturi şi cinci continente.

Sportivii aleşi îi vor înlocui pe Hayley Wickenheiser (Canada), care îşi termină mandatul la sfârşitul Beijing 2022 şi pe Ole Einar Bjørndalen (Norvegia) care a demisionat din Comisie în 2016.

Sportivii care concurează la Beijing 2022 vor putea vota pentru reprezentanţii lor în Satele Olimpice de la 27 ianuarie (ziua deschiderii Satelor) până la 16 februarie 2022.

Aprobarea candidaturilor a doi sportivi de pe listă care nu au participat încă la Jocurile Olimpice de Iarnă este condiţionată de calificarea lor la Jocuri în timpul viitoarelor competiţii de calificare şi confirmarea participării lor la Jocuri de către CNO-urile respective.

„Numărul record de candidaţi şi reprezentarea globală sunt un semn puternic că sportivii vor să joace un rol primordial şi activ în cadrul Mişcării Olimpice şi să-şi facă auzite vocea, ceea ce este extraordinar”, a comentat Emma Terho, preşedinta IOC AC. „Toţi aceşti candidaţi aduc o mare valoare comunităţii sportivilor şi vor adăuga un nou set de abilităţi şi expertiză la Comisia sportivilor IOC, indiferent cine va fi ales.”

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.