Rafa Nadal a catalogat situaţia lui Novak Djokovic din Australia drept "un circ" şi a glumit că ar prefera ca numărul unu mondial să nu joace la Australian Open, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a creat un circ cu această poveste! Fie că sunt sau nu de acord cu Djokovici cu privire la unele lucruri, justiţia a vorbit şi a spus că are dreptul de a participa la Australian Open şi cred că este cea mai corectă decizie. Îi doresc mult noroc!", a spus Nadal luni pentru Onda Cero.

"Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat”, a glumit Nadal, adăugând că "totul este mult mai bine când cei mai buni pot juca". Nadal şi-a reafirmat sprijinul pentru vaccinarea împotriva Covid-19, criticând poziţia lui Djokovici: "Cele mai importante instituţii din lume spun că vaccinul este modalitatea de a opri această pandemie şi dezastrul pe care îl trăim în ultimele 20 de luni."

Ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, nu va decide, luni, dacă va anula din nou viza tensimenului Novak Djokovici, informează The Age.

Pentru ca Djokovici să fi reţinut din nou şi audiat, Hawke avea la dispoziţie patru ore, timp în care să decidă o nouă anulare a vizei, pe baza prerogartivelor de care dispune.

Ministrul a decis să nu acţioneze în această perioadă, astfel că Djokovici se poate deplasa liber în ţară.

Hawke va lua o decizie marţi dimineaţă, a precizat sursa citată.

"În urma deciziei de astăzi a tribunalului (...), baztaă pe un motiv procedural, rămâne la discreţia ministrului imigraţiei Hawke să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic, în temeiul puterii sale personale de anulare, în conformitate cu articolul 133C(3) din Legea privind migraţia. Ministrul analizează în prezent chestiunea şi procesul rămâne în desfăşurare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, citat de The Guardian.

Nu există o limită de timp pentru exercitarea puterii de care dispune Hawke, cea de a anula viza. Aceasta poate fi exercitată oricând ajunge la concluzia că există un motiv pentru a face acest lucru şi că este în interesul public, a adăugat publicaţia citată.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici.

Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita "puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovici nu este vaccinat), titularul de viză "nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există" şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public.

Djokovici ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.