Everton este aproape să confirme numirea fostului tehnician al rivalei Liverpool Rafael Benitez ca succesor al lui Carlo Ancelotti, plecat la Real Madrid, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosirea antrenorului de 61 de ani este acum o formalitate după ce l-a impresionat pe proprietarul lui Everton, Farhad Moshiri, în mai multe runde de discuţii. Benitez a câştigat Liga Campionilor şi Cupa Angliei, în cei şase ani în care a pregătit-o pe Liverpool.

Într-o mutare istorică şi controversată, Benitez i se va alătura lui William Edward Barclay, care a antrenat de la fondare pe Everton şi mai târziu, în primii ani ai deceniului al zecelea al secolului XIX, a ales gruparea separatistă Liverpool. Ei sunt singurii care au antrenat ambele echipe.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Contractul lui Benitez va fi pe trei ani, dar fanii lui Evertonu nu sunt încântaţi de această alegere, după ce spaniolul le-a stârnit furia numindu-i pe rivalii lui Liverpool un "club mic" după un derby fără goluri pe Anfield, în februarie 2007. Benitez a recunoscut că a făcut "o greşeală" şi a insistat că se referea la abordarea echipei lui David Moyes şi nu la Everton ca grupare, însă remarcele sale nu au fost uitate de partea albastră a Merseyside.

Mai multe bannere au fost desfăşurate în faţa Stadionului Goodison Park, protestând faţă de angajarea lui Benitez la Everton, în timp ce poliţia din Merseyside investighează unul dintre ele, pe care scria "Ştim unde stai - nu semna” destinat lui Benitez, deşi a fost lăsat la o adresă greşită.

Între multele formaţii pregătite de Benitez se mai numără Valladolid, Valencia, Inter Milano, Chelsea, ca interimar, Napoli, Real Madrid, Newcastle United şi, ultima oară, Dalian Professional, în China, club de care s-a despărţit în ianuarie după un an şi jumătate..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.