Noul selecţioner Mirel Rădoi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că atât naţionala de tineret, cât şi echipa de seniori au avut un an bun, subliniind că dacă prima reprezentativă se va califica la Euro-2020, atunci va fi un an excelent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost un an bun. Dacă ne aflăm la un singur meci - două de calificare i se datorează şi lui Cosmin Contra. Suntem la două meciuri de Euro. Şi naţionala de tineret şi echipa mare au avut un an bun. Va trebui să încheiem totul cu o calificare şi va fi un an excelent. Voi încerca să discut cu cât mai mulţi antrenori cu experienţă. Nu am un foarte mare regret prin plecarea de la naţionala de tineret, pentru că o mare parte a celor de la naţionala mare i-am antrenat şi mi se rupea sufletul şi de ei. Nu mi-a plăcut ceea ce s-a vorbit în ultima perioadă despre ei şi cred foarte mult în posibilităţile lor", a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

Mirel Rădoi a afirmat că antrenorii mereu vor fi judecaţi şi nu are nicio problemă cu criticile: "Suntem judecaţi, noi antrenorii, şi dacă nu avem performanţe. Nu am nicio problemă cu criticile. Cu critici pozitive va fi mereu cale către progres".

El a mai spus că va discuta cu jucătorii care au afirmat că nu vor mai veni la echipa naţională. "Vom avea discuţii cu toţi cei care au dat acele declaraţii, vom vedea care sunt gândurile lor, dacă chiar nu mai vor să vină la echipa naţională. Cred că probabil şi ei au fost după meci nu foarte calmi. Vom discuta şi cu jucători care nu au venit de mult timp la echipa naţională să vedem care este starea lor de spirit. Nu există o teamă. Când am acceptat m-am gândit la echipa naţională, nu la CV-ul meu", a precizat noul selecţioner.

Întrebat cine merită să fie antrenorului anului dintre el, Dan Petrescu şi Răzvan Lucescu, Rădoi a răspuns: "În acest moment, Răzvan Lucescu merită să fie antrenorul anului 2019. Clar".

Miercuri, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecţioner şi a fost prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului. Tehnicianul în vârstă de 38 de ani a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naţionale cel puţin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.