Selecţionerul Mirel Rădoi susţine şi după înfrângerea cu Austria că echipa naţională a României nu trebuie să sacrifice spectacolul pentur puncte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar trebui să uităm ce înseamnă fotbalul modern şi să ne întoarcem înapoi? Under 21 a jucat aşa (n.r - ofensiv), de ce să nu se poată şi la echipa mare? Poate au nevoie de mai multe timp pentru a înţelege. Eu nu îmi schimb principiile atât timp cât voi fi aici. Când federaţia va decide să nu mai fim aici, probabil că oricine va veni va putea să decidă strategia şi filozofia pe care o are. În momentul de faţă, noi asta le cerem jucătorilor şi asta încercăm să jucăm. În momentul în care vrei să faci presing, să recuperezi mingea, să ai posesie şi să joci spectaculos, îţi asumi nişte riscuri şi astea sunt riscurile. Mai trebuie să lucrăm la aceste lucruri. Nu vreau să vin în faţa dumneavostră acum şi să spun că s-a accidentat x, y, z, a plouat, a bătut vântul. Nu, când este de asumat, ne asumăm. Dar asta nu înseamnă că după 3, 4, 5 partide putem fi ca Barcelona. Nu, necesită timp. Nu suntem pe filozofia asta, să sacrificăm spectacolul pentru puncte", a declarat el, în conferinţa de presă după meciul cu Austria.

Întrebat dacă nu crede că ar trebui să aibă "sânge în instalaţie" şi să folosească numai tineri la naţională şi nu jucători "reîncălţizţi", ca Alibec, Rădoi a răspuns: "Nu e nicio problemă, dar după aceea cereţi rezultate. Dacă apar tinerii ziceţi că nu sunt valoroşi. În momentul de faţă nu trebuie să aducem jucătorii care sunt în cea mai bună formă? Aţi văzut că nu am chemat jucători tineri? Aţi văzut celelalte partide? Vi s-a părut vreodată că eu, ca jucător şi ca antrenor, că nu am sânge în instalaţia despre care vorbeaţi dumneavoastră? S-a terminat sângele după un an şi jumătate, este?"

Mirel Rădoi spune că tinerii jucători români ar trebui integraţi treptat în prima reprezentativă.

"Integrarea lor ar trebui făcută nu foarte rapid, pentru că sunt meciuri atât cu miză emoţională, cât şi cu miza punctelor şi dacă vom încerca să-i aruncăm pe toţi în luptă în acelaşi timp s-ar putea să credem că nu au valoare. Ceea ce este total greşit din punctul meu de vedere", a explicat el.

Selecţionerul este mulţumit de jocul şi atitudinea arătate de jucători în meciul cu Austria,

"A fost o partidă foarte bună în prima repriză din partea noastră, în care am reuşit să ne creăm câteva situaţii şi ocazii. Din păcate, deciziile de ultim moment au fost neinspirate la finalizare sau în poziţii în care trebuia să alegem alte soluţii, un dribling în careu, o pasă, poate o decizie luată mult mai rapid, de a finaliza acţiunile. În repriza a doua, Austria a schimbat sistemul de joc din 4-2-3-1 în 5-4-1 defensiv şi în 3-4-3 ofensiv, ne-a creat ceva probleme până ne-am dat seama de zonele care trebuie acoperite. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea arătată, veneam după cele două partide foarte grele. Din punct de vedere al atitudinii, al determinării, a ceea ce am pregătit pentru această partidă, au încercat şi au făcut tot posibilul să aplice ce am discutat. Din păcate, rezultatul este unul negativ. Nu speram într-o înfrângere, nici eu, nici jucătorii la cum s-a derulat antrenamentul de ieri, încălzirea de azi, discuţiile pe care le-am avut între noi. Din păcate, trebuie să acceptăm şi această a treia înfrângere, dar mă mulţumeşte jocul, în foarte multe momente jocul a fost unul bun", a afirmat tehnicianul.

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a IV-a a Grupei I din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Golul a fost marcat de Schopf, în minutul 76.

România va disputa, la 15 şi 18 noiembrie, ultimele meciuri în Liga Naţiunilor, cu Norvegia, acasă, respectiv cu Irlanda de Nord în deplasare. 

 

România a pierdut într-o săptămână trei meciuri la rând, 1-2, cu Islanda, în barajul pentru turneul final al CE, 0-4, cu Norvegia şi 0-1, cu Austria, în Liga Naţiunilor.

 

Integrarea lor ar trebui făcută nu foarte rapid, pentru că sunt meciuri atât cu miză emoţională, cât şi cu miza punctelor şi dacă vom încerca să-i aruncăm pe toţi în luptă în acelaşi timp s-ar putea să credem că nu au valoare. Ceea ce este total greşit din punctul meu de vedere

<
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.