PSG a anunţat, marţi, despărţirea de antrenorul german Thomas Tuchel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După o analiză aprofundată a situaţiei sportive, Paris Saint-Germain a luat decizia de a rezilia contractul lui Thomas Tuchel", a precizat clubul parizian.

"Aş dori să-i mulţumesc lui Thomas Tuchel şi staff-ului său pentru tot ceea ce au adus clubului. Thomas a pus multă energie şi pasiune în munca sa şi, bineînţeles, ne vom aminti de momentele bune pe care le-am împărtăşit împreună. Îi doresc tot ce este mai bun pentru viitorul său", a declarat preşedintele Al-Khelaïfi.

Tuchel, 47 de ani, a fost instalat în funcţie în urmă cu doi ani şi jumătate, în locul lui Unai Emery. Germanul a antrenat anterior echipele FC Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.

În 127 de meciuri în care el a pregătit PSG, echipa a obţinut 95 de victorii, 12 rezultate de egalitate şi 20 de înfrângeri (golaveraj 342-109). În această perioadă. PSG a obţinut de două ori titlul în Franţa, o dată Cupa Franţei, o dată Cupa Ligii şi de două ori Supercupa Franţei. Pe plan internaţional, PSG antrenată de Tuchel a jucat finala Ligii Campionilor, în ediţia trecută, pierdută cu 0-1, în faţa echipei Bayern Munchen.

În actuala ediţie a Ligue 1, PSG ocupă locul 3, cu 35 de puncte, după 17 etape şi după Olympique Lyon şi Lille, cu câte 36 de puncte.

Tuchel ar urma să fi înlocuit de argentinianul Mauricio Pochettino.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.