Echipa de implementare VAR a făcut precizări, joi, pe site-ul FRF, după ce sistemul VAR nu a funcţionat la paramentri normali la Târgu-Jiu, la meciul U Craiova 1948 – FC Voluntari, din Cupa României Betano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La meciul respectiv maşina VAR a suferit o avarie electrică, lucru ce a provocat grave disfuncţionalităţi, se arată în comunicatul de pe site-ul federaţiei.

Din cauza unor faze inversate la circuitul de alimentare electrică dintre stadion şi maşină, conectare ce s-a făcut în prezenţa electricianului autorizat, un vârf de tensiune a determinat scurt-circuitarea mai multor aparate care au fost iremediabil avariate. Sistemele de protecţie electrică, software, audio şi video, s-au blocat şi a fost nevoie de restartarea individuală a acestora. Unele echipamente au putut fi operate individual, altele nu au putut fi conectate la întregul sistem.

Astfel, dispozitivul care acţionează sistemul central de reluări nu a putut fi reparat şi s-a încercat înlocuirea acestuia cu o alternativă, dar care a dus la încetinirea operării sistemului, dar a fost singura soluţie pentru a se putea asigura operarea VAR.

În plus, sistemul de comunicaţie al arbitrilor din maşina VAR a fost afectat şi imposibil de înlocuit la faţa locului şi astfel s-a apelat la o soluţie de back-up, care a permis comunicarea cu brigada de arbitri şi desfăşurarea jocului.

Maşina care a suferit aceste defecţiuni va intra imediat într-un proces rapid de verificare şi înlocuire a echipamentelor defecte, iar activitatea VAR se va desfăşura conform protocolului şi programului Superligii.

Referitor la faza din minutul 59, s-a analizat un posibil penalti, dar nu s-a putut folosi camera care putea oferi cea mai bună reluare, deoarece jucătorii implicaţi în duelul respectiv au apărut în cadru după terminarea eventualei abateri. Analiza a durat ceva mai mult din lipsa cadrelor, situaţie cauzată şi de problema electrică a maşinii VAR.

Formaţia U Craiova 1948 a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a doua a Grupei A a Cupei României Betano.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.