Primarul oraşului Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, a anunţat, sâmbătă, suspendarea meciurilor echipelor Fluminense şi Botafogo din motive sanitare legate de pandemia de coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campionatul de fotbal al statului Rio a fost primul care s-a reluat, joi, fără spectatori, pe un continent, America de Sud, puternic lovit de pandemia Covid-19, atrăgând opoziţia mai multor cluburi, inclusiv Fluminense şi Botafogo, care au mers în instanţă pentru a cere suspendarea. Aceste două echipenici măcar nu reluaseră antrenamentele la repornirea competiţiei, iar federaţia statului Rio le-a ameninţat cu înfrângeri la masa verde dacă refuzau să joace.

Celelalte meciuri ale Campionatului Carioca se vor defăşura conform programului, însă toate federaţiile sportive trebuie să prezinte autorităţilor măsuri îmbunătăţite de siguranţă sanitară, conform protocoalelor primăriei în domeniu.

Meciurile suspendate ale celor două echipe vizează etapele de luni şi joi.

Iniţial, primarul a dorit suspendarea tuturor competiţiilor, dar ulterior a revenit asupra deciziei.

Brazilia este pe locul 2 în lume la numărul de cazuri de Covid-19 şi la cel de decese, după SUA. Până acum, au fost înregistrate peste un milion de îmbolnăviri şi peste 50.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.