Calificată la trei probe de patinaj viteză la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), patinatoarea americană Brittany Bowe i-a oferit unul dintre locuri coechipierei şi prietenei sale Erin Jackson. Aceasta a căzut la proba de 500 m şi a încheiat pe locul 3, ceea ce nu i-a permis calificarea la Beijing.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două patinatoare se cunosc de aproape 20 de ani şi îşi doreau să concureze împreună la Beijing.

Favorită la 500 m, Erin Jackson (29 de ani) a alunecat vineri în timpul selecţiilor americane de la Milwaukee şi a ocupat locul trei, necalificându-se la Olimpiada. Ea s-a clasat după Bowe şi Kimi Goetz. Bowe câştigase şi la 1.000 m şi 1.500 m.

Dar, în loc să concureze la trei probe în China, patinatoarea de 33 de ani va evolua doar la două, după ce a renunţat la 500 metri şi i-a oferit locul lui Jackson. "După ce am văzut că a alunecat, m-am gândit că, dacă acum depinde doar de mine, atunci ea ar putea să-mi ia locul”, a spus Bowe pentru NBC Sports.

Chemată la fotografia patinatorilor calificaţi, Bowe, de trei ori campioană naţională, a decis să-şi oficializeze decizia invitându-o pe Jackson la şedinţa foto. Aceasta va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. În 2018, ea a ocupat locul 24 la proba de 500 m la Pyeongchang."Erin (Jackson) a meritat să concureze la această probă. Ea este numărul 1 în lume şi nimeni nu merită şansa de a aduce o medalie echipei SUA mai mult decât ea”, a afirmat Bowe.

Jackson i-a mulţumit prietenei sale pentru acest gest: "Este greu să-mi găsesc cuvintele. Sunt atât de recunoscătoare. O cunosc de mult, când am crescut în Ocala (Florida, oraşul lor natal). Ea a fost mereu acolo pentru mine".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.