Este "puţin probabil" ca atleţii ruşi şi belaruşi să poată participa la Jocurile Olimpice din 2024, a declarat preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

World Athletics a interzis concurenţilor din cele două ţări să participe la evenimentele sale, inclusiv sub un drapel neutru, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a afirmat că sportivii ar trebui să poată concura ca neutri.

Cu toate acestea, Coe a declarat că poziţia World Athletics a fost "foarte clară".

El a vorbit la Budapesta înainte de Campionatele Mondiale de Atletism care încep sâmbătă, după ce a fost reales pentru un al treilea şi ultimul mandat în fruntea forului mondial al atletismului, alături de un nou consiliu.

CIO nu a luat o decizie finală cu privire la Jocurile Olimpice şi poate oferi doar recomandări generale, ceea ce înseamnă că sporturile individuale pot alege să aplice interdicţii.

"Noul consiliu, şi nu am de gând să vorbesc în numele lor în avans, dar aş fi foarte surprins dacă ar exista vreo schimbare în privinţa acestei poziţii", a declarat Coe.

Dublul campion olimpic britanic, în vârstă de 66 de ani, conduce World Athletics, fosta Asociaţie Internaţională a Federaţiilor de Atletism, din 2015.

Când World Athletics a anunţat interdicţia sa în martie, el a declarat că "sancţiunile fără precedent" impuse Rusiei şi Belarusului de către "ţări şi industrii" sunt "singura modalitate de a restabili pacea".

Joi, oficialul a adăugat: "Nu am un glob de cristal, urmăresc evenimentele mondiale în acelaşi mod în care o faceţi voi toţi.

Avem comitete de risc, avem grupuri de lucru care vor dori oricând să se ocupe de acest aspect şi de cum ar putea arăta circumstanţele în cazul în care se schimbă situaţia, dar trebuie să spun că acest lucru pare puţin probabil în acest moment, având în vedere situaţia în care ne aflăm cu privire la evenimentele din Ucraina."

CIO a fost criticat pentru că a declarat că "explorează o cale" pentru ca ruşii şi bieloruşii să concureze, Marea Britanie fiind una dintre cele peste 30 de ţări care au promis sprijin pentru o interdicţie.

Forul şi-a actualizat poziţia luna trecută, spunând că încă îşi pune la punct planurile pentru Jocurile Olimpice din vara anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.