Preşedintele Serbiei, Alexandar Vucici, a postat, vineri, un mesaj, în care îl acuză pe premierul australian Scott Morrison de rele tratamente aplicate tenimenului Novak Djokovici, informează The Age.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ei ne predică adesea despre statul de drept. Vă puteţi imagina cum ar fi dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătoreşti. Ne-au arătat cum arată o justiţie independentă, dar ne-au arătat şi cum arată o justiţie irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului. Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovici să câştige pentru a zecea oară trofeul (n.r. - la Australian Open), de ce nu l-ai trimis acasă imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obţină o viză? De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui şi o naţiune care este liberă şi mândră? Toate acestea sunt necesare pentru a câştiga nişte alegeri şi pentru a-ţi mulţumi publicul? A apărut un preşedinte al unei ţări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei ţări mari. Pot, pentru că spun adevărul şi ştii că spun adevărul. Vom lupta pentru Novak Djokovici şi faptul că îl vei hărţui pentru o zi, două sau cinci în plus sau minus nu va schimba sentimentele poporului nostru faţă de poporul australian, pe care îi respectăm şi apreciem foarte mult, dar respectăm în acelaşi timp şi opinia noastră despre Novak Djokovici. Poţi scrie sute de mii de articole foarte proaste despre el, el va rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi va fi mereu în inimile noastre. Şi tu, care crezi că obţii ceva hărţuindu-l, nu te vei apropia niciodată nu doar de Novak Djokovici, ci de orice om obişnuit, fie dintre ai tăi, fie dintre oamenii noştri mândri şi demni. Serbia îl va susţine pe Novak Djokovici şi Serbia va şti să vă răspundă, purtându-se mult mai frumos decât te-ai comportat faţă de Novak Djokovici, dar respectând regulile internaţionale şi respectând tot ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unei ţări. Trăiască Serbia, Novak, suntem alături de tine!", a declarat Vucici, pe Instagram.

Şi Prinţul Filip şi Prinţesa Danica Karadjordjevici, fiul şi nora lui Aleksandar Karadjordjevici, Prinţul Moştenitor al Iugoslaviei, au dat publicităţii un comunicat, în care vorbesc despre tiranie în cazul Novak Djokovici.

"Când tirania îşi arată faţa urâtă, atunci este de datoria noastră să vorbim. Mulţi nu vor recunoaşte că ne îndreptăm pe această cale periculoasă, deoarece tirania are un mod viclean de a se deghiza într-un act de bine, prin urmare, cei care vorbesc sunt adesea întâmpinaţi cu dezaprobare şi indignare, cum este cazul curajosului nostru frate Novak Djokovici. Am devenit distraşi în societatea noastră modernă, drept urmare, putem uita cu uşurinţă lecţiile grăitoare ale istoriei. Când libertatea individuală de alegere a cuiva este compromisă, atunci acest lucru este greşit atât din punct de vedere moral, cât şi constituţional. Este esenţial să ne protejăm suveranitatea individuală sau riscăm să pierdem totul", se arată încomunicatul citat.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat a doua oară viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.