Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a criticat dur, marţi, calitatea fotbalului din ţara cvintuplei campioane mondiale, dar şi lipsa selecţionerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fotbalul brazilian nu merge bine. Nu mai avem cel mai bun fotbal din lume", a declarat Lula.

"Este trist că echipa noastră naţională, considerată una dintre cele mai bune din lume, încă nu şi-a găsit un antrenor", a insistat el.

"Cel mai grav lucru este că nu suntem capabili să formăm o mare echipă naţională, deoarece nu mai avem jucători de aceeaşi calitate ca cei de la Cupa Mondială din 1970", a menţionat el.

Atunci, Brazilia a câştigat al treilea titlu mondial în Mexic, cu Pele în culmea gloriei şi cu alte vedete legendare precum Gerson, Jairzinho şi Rivelino. "Erau oameni maturi şi experimentaţi. Nu aveam doar copii, aveam bărbaţi în echipa naţională, precum Pelé, care avea 30 de ani", a adăugat Lula.

De la câştigarea celui de-al cincilea titlu în 2002, la Cupa Mondială din Coreea de Sud şi Japonia, Brazilia a fost eliminată de patru ori în sferturile de finală şi o dată în semifinale la Cupa Mondială din 2014, pe teren propriu.

Lula a vorbit şi despre echipele de club, în special de Corinthians, echipa sa favorită. "Când mă uit la un meci al celor de la Corinthians, îmi vine să mă culc şi să nu mă mai trezesc, mi-e atât de ruşine", a spus el. "Am devenit o ţară care exportă jucători (...) îi vindem la 17 ani şi îi cumpărăm înapoi la 34 de ani. Aceasta este logica fotbalului brazilian", a deplâns el.

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) nu a desemnat încă un succesor pentru Tite, care a demisionat din funcţia de selecţioner în decembrie, după Cupa Mondială din Qatar, unde Brazilia a fost eliminată în sferturile de finală de Croaţia.

Italianul Carlo Ancelotti este alegerea numărul unu a CBF, dar Ancelotti a declarat în mai multe rânduri că doreşte să-şi onoreze contractul cu Real Madrid până în iunie 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.