Preşedintele LaLiga, Javier Tenas, a salutat anunţul guvernului privind reluarea fotbalului în Spania, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem foarte fericiţi de decizie, este rezultatul muncii deosebite a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor ... CSD (n.r. - Consiliul Superior al Sportului) şi agenţilor implicaţi. Dar este foarte important să urmăm normele sanitare şi ca evoluţia pandemiei să ne respecte, nu putem lăsa garda jos", a scris Tebas pe Twitter.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, sâmbătă, că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua din săptămâna care începe la 8 iunie, astfel că LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care îşi reia meciurile, după Bundesliga.

"Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie", a declarat Sanchez.

Conducătorii forurilor fotbalistice spaniole plănuiau reluarea campionatului la 12 sau 13 iunie.

Vineri, presa spaniolă scria că LaLiga s-ar putea relua la 12 iunie, cu derbiul FC Sevilla - Betis Sevilla, din cadrul etapei a XXVIII-a, un anunţ oficial urmând să fie făcut la 28 mai. Fiecare echipă va juca un meci la 72 de ore, iar competiţia s-ar încheia în acest fel la 19 iulie.

Jucătorii echipelor spaniole şi-au reluat antrenamentele din 8 iunie, individual, iar de luni ei au putut să se pregătească în grupuri de până la zece fotbalişti.

Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în prima ligă spaniolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.