Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că au fost intensificate demersurile pentru construirea Stadionului Dinamo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am intensificat în ultimul timp demersurile pentru finalizarea acestui proiect (n.r. - stadionul) pentru a intra pe ultima sută de metri. În această perioadă am procedat pentru alipirea terenului din zona velodromului, urmând ca în momentul ieşirii alipirii să procedăm la dezmebrare şi, ulterior dezmembrării, vom înainta terenul aferent dezmembrării CNI-ului pentru a ne oferi soluţia finală. Soluţia finală repreziintă adaptarea pe bucata de teren înaintată a stadionului şi atunci se vor şti cu exactitate cotaţiile, forma şi toate aspectele pe care cu toţii le aşteptăm. Proiectul se desfăşoară cu viteză accelarată, chiar dacă ne confruntăm în acest moment cu condiţii... Este un context epidemiologic pe care nu ni-l doream şi nu-l aşteptam. Facem toate demersurile, iar stadionul va fi realizat", a declarat el.

În cadrul conferinţei de miercuri, la care a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost lansată academia de fotbal din cadrul CS Dinamo.

Vela a precizat că nou-înfiinţata academie va folosi actualul stadion principal al complexului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Eset o mare bucurie să văd concretizat acest proiect de suflet şi anume Academia de Fotbal Dinamo, care are în atenţie copiii cu vârste de până la 11 ani, viitorul şi speranţa acestei ţări. Prin proiectul acdemiei de fotbal, vrem să mărim familia Dinamo şi să reînviem spiritul de învingător şi vrem să le oferim copiilor un start adecvat în fotbal, cu o mentalitate sănătoasă şi o educaţie specifică unui club de tradiţie. Faptul că Danciu a acceptat să se implice în acest proiect ca manegr al echipei nu poate fi decât o garanţie a performanţelor viitoare. Ştafeta va fi predată de un campion altor campioni. Dispunem de o bază materială cu terenuri de fotbal moderne, care vor fi puse la dispoziţia acestor copii. Noul stadion va fi dedicat echipei de seniori care are o altă structură şi o altă componentă juridică, nu ţine de Ministerul Afacerilor Interne, iar actualul stadion va fi folosit de celelalte echipe şi în mod esenţial de această academie. Activitatea academiei va fi autofinanţată şi vă asigur că avem toată deschiderea pentru susţinerea acestui proiect", a declarat ministrul.

Managerul academiei, Ionel Dănciulescu, aspus că va încerca să construiască la Dinamo o şcoală de fotbal de succes.

"Proiectul acestei academii se bazează în special pe fotbalul amator, zona de copii. Eu voi responsabil de tot ceea ce însemană partea tehnică, pentru logistică, organizare avem un grup de oameni inimoşi, ambiţioşi şi încercăm să punem bazele unei academii de succes. Ne interesează foarte mult ca sportivii şi copiii care vin în curtea clubului Dinamo să fie crescuţi în spiritul dinamovist. Vrem ca această academie să fie un pic mai diferită faţă de alte academii. În principal, ne interesează copilul, integrarea lui în societate, integrarea lui în colectivitate, ne intersează să formăm persoane responsabile şi, ceea ce este cel mai important, efectuarea junioratului la Dinamo să fie o garanţie a seriozităţii şi profesionalismului. Ne interesează ca aceia care vor lucra cu aceşti copii să aibă studii superioare, licenţă, să aibă un limbaj adecvat.  Vom face lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie să funcţioneze o academie profesionistă", a spus fostul atacant. 

Vela a primit un tricou al academiei, cu numele sau si cu numarul zece şi o minge de fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.