Preşedintele Comitetului Olimpic Irlandez şi al Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, a fost arestat la Rio de Janeiro pentru vânzare ilegală de bilete la Jocurile Olimpice, a anunţat presa braziliană, citată, miercuri, de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hickey, în vârstă de 71 de ani, este suspectat că a oferit ilegal bilete bişniţarilor, care apoi le-au comercializat la preţuri foarte mari.

Oficialul irlandez a fost arestat la câteva zile după ce o persoană a fost prinsă la Rio de Janeiro cu 800 de bilete ilegale.

Poliţia braziliană a precizat că Hickey a încercat să fugă în momentul arestării. Oficialul a trecut într-o altă cameră a hotelului, în care locuise fiul său. În momentul arestării, lui Hickey i s-a făcut rău şi a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Presa braziliană crede că arestarea lui Hickey ar avea legătură cu reţinerea altui cetăţean irlandez, James Mallon, în ziua în care a avut loc ceremonia de deschidere a JO. 

Mallon este directorul THG Sports, o companie bănuită că a vândut ilegal bilete la JO de la Rio. Când a fost reţinut, la 5 august, el avea 800 de bilete pentru locuri Top Class la competiţii de la Rio.

Poliţia supectează că irlandezii vindeau bilete cu până la 7.000 de euro bucata.

Patrick Joseph Hickey, fost practicant de judo şi deţinător al centurii negre, este preşedintele Comitetului Olimpic Irlandez din 1989. Din 2012 este membru al Comitetului Executiv al CIO.

Din 2006, Patrick Hickey ocupă funcţia de preşedinte al Comitetelor Olimpice Europene.

El a mai practicat fotbal, squash, tenis şi golf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.